Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Marcin Lewandowski likeros (9335 niezalogowanych)
167 Postów

()
Stary wyjadacz
swiatowa kultura bylaby o wiele ubozsza bez naszego w nia wkladu
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
Ragusek moja ulubiona jest lekcja nr.5 ...... doslownie leje

Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
belcia napisał:
w holandii holendrzy juz maja coraz mniej do powiedzenia, wszystko opanowali arabowie...oni raczej lubia polakow, ale polacy przewaznie nie lubia ich , bo sie panosza!!!!!!
Ze co ????!!! przepraszam bardzo ale nie mozna oceniac caly kraj biorac pod uwage tylko pare duzych miast i to jesze w Randstad.
Niezapomnij Belcia Holandia istnieje przedewszystkim z wiosek i malych miast
rozczarowalas mnie lekko Belcia , myslelem ze sie lepiej orjentujesz
Kijk langer dan je neus lang is !!!
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
belcia napisał:
swiatowa kultura bylaby o wiele ubozsza bez naszego w nia wkladu
Możesz podać przykłady?

@Pacik
No 'kurwa' też daje rade... ;p
Zgłoś wpis
175 Postów

()
Stary wyjadacz
Narzekac na wszystko i wszystkich Belcia tez sie nie da. notabene kwestia na jakich holendrow trafisz, moj ostatni bos stwierdzil ze mi sie praca nie podoba i ze jestem zle nastawiony do niej bo sie nie usmiecham ciagle jak glupi do sera. i wez tu idiocie wytlumacz ze jestes czlowiekiem powaznym, znalazlem inna prace gdzie robie swoje i nikt mi nie mowi ze sie nie usmiecham
Zgłoś wpis
475 Postów
Patboy !!!
(Patboy)
Latający Holender
ypsylon1 napisał:
. Skoro firma wybiera mnie to po prostu jestem lepszy (bo tańszy to na pewno nie).

Sorry ale uwazam ze calkowicie sie mylisz , Powiec mi tak jak chcesz zarobic i wyrobic sie z wszystkich miesiecznych kosztow jezeli robisz jako wlasna firma tak zwany ZZP za 15 euro na godzine!!!

Tak mozna oczywiscie,ale wtedy gdy niemasz zadnych kredytow ,nieoplacasz zadnych ubezpieczen w trakcie jakbys zachrowal lub wypadkow,nieodkladasz rowniez na emerture i niesplacasz hipotek i przedewszystkim przestrzegasz prawa pracownikow w ktorym pisze ile godz dziennie mozesz pracowac itd. (arbeidswet) i najlepiej jeszcze mieszkasz z kumplami w jednej chacie !!
juz nic niemowiac jakbys musial wynajac pracownikow ktorzy maja te same wydadki
Dodadkowo wychodzi jeszcze na to ze przez specjalne konstrukcje podadkowe polacy sa czesciowo zwolnieni z podadkow !

rozumiesz teraz ze holender nigdy nie jest w stanie konkurawac z polska stawka!
dlaczego holanderska opinia sie przeciwko nam obraca

Ale tak jak juz wczesniej pisalem czasy sie zmenily czy ludzie chca czy nie
Zgłoś wpis
167 Postów

()
Stary wyjadacz
ragusek, to tak sarkastycznie mi sie powiedzialo o naszej kulturze, tak apropos tych filmikow....

wszystko wiedzacy Patboy, nie zapominaj ze najwiecej ludzi mieszka wlasnie w randstad, nie zapominaj tez ze to wlasnie w hadze i utrecht najczesciej tworzy sie prawo a na wsiach sa bardzo male skupiska i tez bardzo wymieszane, i tez czesto w radzie takiej malej miejscowosci masz muzulmanow, ktorzy tworza sobie prawo dla siebie...

gdyby nie rodzina krolewska holandia juz by chyba holendrzy nie rzadzili....
Zgłoś wpis
167 Postów

()
Stary wyjadacz
a jezeli chodzi o prace to na poczatek mozna wziac byle co...jak juz sie bedzie mialo holenderskie dokumenty, wtedy bedzie mozna pomyslec o wlasnej firmie, nawet jak nie bedzie przynosila odpowiednich zyskow to urzad miasta doplaci...
albo mozna pracowac u kogos a wlasna firme rozkrecac na boku
Zgłoś wpis
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
belcia napisał:
ragusek, to tak sarkastycznie mi sie powiedzialo o naszej kulturze, tak apropos tych filmikow....
Ah, ok. Totalnie nie spodziewałem się sarkazmu, po przeczytaniu Twoich wcześniejszych postów... ;p

Czyżbyś belcia broniła czystości rasowej w Holandii czy jak? Pamiętaj, że jest to kraj kolonialny i w ten właśnie sposób sam się otworzył na obce naleciałości. A że chcieli pobudować sobie drogi i całą tą zajebistą infrastukture z której korzystamy, rękami arabów no to też ich sprawa. Jest to kraj multi-kulti i trzeba się z tym pogodzić, ale jakby nie patrzeć ten system jak na razie jakoś... działa...
Zgłoś wpis
167 Postów

()
Stary wyjadacz
nie bronie zadnej czystosci rasowej, tylko jakichs zasad. muzulmanie przyjezdzaja tutaj i nie chca sie dostosowac do zachodniej kultury.
ile kosciolow katolickich masz np. w emiratach czy arabii saudyjskiej???? a tutaj na kazdym kroku moskee....
nawet jak pracuja w tzw. sferze budzetowej za pieniadze kazdego podatnika, to wprowadzaja swoje zasady, tutaj masz przyklad:

Een 25-jarige islamitische jongerenwerker uit Veenendaal is door een welzijnsinstelling in Veenendaal ontslagen omdat hij weigerde vrouwen een hand te geven. De man, actief in het buurtwerk, werd in september op non-actief gezet na klachten van onder meer de woningcorporatie.

Hij weigerde zijn gedrag aan te passen en beriep zich op zijn geloofsovertuiging. De kantonrechter in Amersfoort heeft inmiddels geoordeeld dat de werkgever niet hoeft te accepteren dat de jongerenwerker vanwege godsdienstvrijheid medewerkers van partners geen hand geeft. Hij dient volgens de rechter zijn rol als bruggenbouwer waar te maken.

Trefwoorden bij dit artikel:

Jongerenwerker, Veenendaal, vrouwen hand geven, weigeren, ontslag.

nie podaja kobietom reki, bo to nie zgodne z ich kultura, ale ze w zachodniej kulturze nie podanie reki jest oznaka lekcewazenia kogos, braku kultury to ich nie obchodzi...na szczescie sad przyznal racje pracodawcy, ze go zwolnil...holendrzy zaczynaja przecierac powoli oczy...
Zgłoś wpis

Bliżej nas